דורון

האם רישום סימן מסחר בעל לוגו או צורה חזקים יותר מאשר רישום שם בלבד?

בוקר טוב! אני במגעים עם גורם מחו"ל לגבי הבאת מוצריו ארצה באופן בלעדי. האם אוכל לרשום סימן מסחרי על המוצרים הללו, על שמי, בישראל בלבד, היות ואני אהיה מפיץ בלעדי? כמו כן האם מספיק שארשום את שם המותג ללא לוגו למשל?

עו"ד ניב מורן

דורון שלום רב, ראשית, בהצלחה במו"מ עם אותו גורם. בשלב המו"מ כדאי להסדיר מול בעל הזכויות במותג את התנאים לגבי רישום ושימוש בסימן המסחר בישראל. בדרך כלל מקובל לרשום את שם היצרן או הספק של הטובין כבעל הסימן ואת המפיץ כבעל רשיון שימוש. חשוב להסדיר נושא זה טרם תחילת השימוש במוצרים הנושאים את הסימן בישראל, כי רק לבעל הסימן, או לבעל רשיון שנרשם אצל רשם סימני המסחר הזכות לאכוף כנגד מפרים. לגבי שאלתך השניה - פעמים רבות עדיף לרשום רק סימן מילה ללא כל עיצוב, שכן לסימן מילה הגנה רחבה יותר והוא מגן גם כנגד רפרודוקציות מעוצבות של הסימן. לעומת זאת, ההגנה הניתנת לסימן מעוצב מצומצמת יותר. עם זאת, לא כל סימן כשיר לרישום כסימן מילה. למשל, במרבית המקרים סימן המתאר את הטובין אינו כשיר להירשם כסימן מסחר שכן מילות התיאור משמשות גם את יתר הסוחרים והעוסקים באותו תחום ולכן צריכות להישאר פתוחות לשימוש. אנו ממליצים לך לפנות כבר עתה, לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שייעץ לך הן לענין המו"מ עם בעל הזכות והן לגבי האופן בו כדאי להגיש את הבקשה לרישום הסימן. בברכה, ניב * אין לראות באמור בתשובה זו ייעוץ משפטי אלא רק מתן מידע כללי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס