בני

התנגדות או בקשת מחיקה

שלום, לא מובן לי ההבדל בין התנגדות לרישום סימן מסחר לבין בקשת מחיקה. אודה לתשובתך. בני

עו"ד ניב מורן

בני שלום רב, תודה על שאלתך. על אף דמיון מסוים בפרוצדורת הדיון, הליך התנגדות לרישום סימן מסחר נבדל מהבקשה למחיקה או לביטול סימן מסחר בכמה היבטים מהותיים: הליך התנגדות נפתח כאשר מוגשת הודעת התנגדות לרשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר לאחר ששלב הבחינה הסתיים והבקשה פורסמה ביומן סימני המסחר. זהו למעשה שלב נוסף בבחינת סימן המסחר והיות והסימן טרם נרשם הנטל להוכיח שהסימן כשיר לרישום מוטל על מבקשת הסימן. העילות להתנגדות הן מגוונות וכוללות את כל העילות בגינן רשאי הרשם לסרב לרישום סימן מסחר. לעומת זאת, בקשת מחיקה מוגשת כנגד סימן רשום. רישום סימן הוא ראיה לכאורה, לכשירותו לרישום ולכן הנטל בבקשת מחיקה הוא על מבקש הבקשה. כאשר הסימן לגביו מוגשת בקשת המחיקה נרשם לפני יותר מחמש שנים ממועד הגשת הבקשה, העילה היחידה בגינה ניתן לבקש מחיקה היא שהסימן הוגש בחוסר תום לב. בברכה, ניב *האמור התשובה זו הינו מתן אינפורמציה כללית בלבד ואין לראות בו משום ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס