שרון

סיווג שירותים כללי או ספציפי

שלום, ברצוני לרשום סימן מסחרי לעסק קטן בתחום הרפואה האלטרנטיבית. העסק משלב מספר תתי תחומים. רציתי לדעת האם ניתן לרשום את הסימן בסעיף 44 תחת השם הכללי 'רפואה אלטרנטיבית', או שיש חובה לציין את תתי התחומים כגון רפלקסולוגיה וכדומה. תודה מראש

עו"ד ניב מורן

שלום שרון, תודה על שאלתך. ככלל, עדיף לנסות ולהגיש בקשה עבור רשימת סחורות או שירותים רחבה ככל הניתן, שכן לאחר שהבקשה הוגשה, לא ניתן בדר"כ להוסיף שירותים / או סחורות שלא נכללו בה אלא בדרך של הגשת בקשה חדשה. עם זאת, כאשר בקשה מוגשת עבור רשימת סחורות / שירותים רחבה, הרשם עשוי לבקש במסגרת הליך הבחינה לצמצם את רשימת הטובין ולהגביל את הרשימה לטובין או לשירותים בהם עושה בעל הסימן שימוש בפועל, או מתכוון לעשות שימוש בעתיד. אם הסימן הוא סימן הבית שלך (שם העסק) ייתכן ובעתיד תרצי להרחיב את השירותים הניתנים גם מעבר למומחיות ספציפית בה את עוסקת היום ולכן מומלץ להגיש רחב ולצמצם רק אם נדרשים לכך ורק אם באמת יש סיבה בדין לצמצום רשימת הסחורות. חשוב להבין שמדובר בכללי אצבע שאינם מתאימים לכל מקרה, ואין בהם הבעת דעה, או ייעוץ לגבי כשירות הסימן שלך לרישום ביחס למגבלות אחרות הקיימות בחוק ובדין. לכן בכל מקרה, טרם הגשה אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום. בברכה, ניב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס