דוד צלניקר

רישום סימן מסחר שקיים בחו"ל

האם ניתן לרשום בישראל סימן מסחר שנרשם בחו"ל ע"י אחרים אך לא רשום בישראל?

עו"ד ניב מורן

דוד שלום, תודה על שאלתך. ככלל, סימן מסחר מעניק הגנה בטריטוריה בה הוא נרשם, קרי, סימן שנרשם במדינה מסויימת מעניק לבעליו הגנה רק בתחומי אותה המדינה. אבל, כאשר מדובר בסימנים מוכרים היטב או סימנים שרכשו מוניטין מעבר לגבולות המדינה בה הם נרשמו, תיתכן הגנה רחבה אף אם הסימן לא נרשם בישראל. שימוש או רישום סימן מוכר היטב ע"י מי שאינו הבעלים החוקי של הזכויות בסימן הזר, יכול בהחלט להחשב כהפרת זכויות של בעל הסימן. לכן, אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ פרטני ע"י עו"ד או עו"פ המתמחה בתחום כדי שיציג בפניך את דרך הפעולה המיטבית בענין זה. בברכה, ניב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס