טל

עובד לשעבר חתם בשם החברה על חוזה שכירות עם בעל נכס והשתמש בצ'קים ובחותמת החברה

שאלה לפורום: שלום רב הסיפור שלנו ארוך ומורכב. אנסה לקצר: בעלי נמצא בשלבי פירוק חברה שהפעילה מועדון. עובד לשעבר שלו חתם בשם החברה על חוזה שכירות עם בעל נכס במקום אחר והשתמש בצ'קים ובחותמת החברה (שהיו לו מתוקף תפקידו כמשלם החשבונות). בעל הנכס העביר את חוזה השכירות, (שכביכול נעשה בינו לבין החברה) לעיריה וביום בהיר קיבלנו חוב (שהיום עומד על 65000 ש"ח)על שם החברה. כול תכתובותינו עם העיריה עלו בתוהו, ובפגישה עם מנהל הגבייה של אותה עיריה אמר לנו להגיש תצהיר של אותו עובד שבו יירשם שאין לו קשר לחברה, הוא זה שחתם מול בעל הנכס והוא אחראי לחוב, ואת אותו תצהיר להגיש ליועצת המשפטית של העיריה. אנחנו כרגע במגעים עם אותו עובד שיודע שסרח ואני מתלבטת באופן שיש לעשות זאת. מכיוון שהעניין רגיש, והעובד לא מתלהב להגיע לחתום על תצהיר אצל עורכת הדין שליוותה את החברה (מסיבותיו) מספר שאלות לי: 1. כמה אמורה לעלות הכנת תצהיר שכזה וחתימה עליו בנוכחות עורך דין?אגב, האם אמור להיות הבדל משמעותי בעלות אם אתן לעורך דין שליווה את החברה להכין את התצהיר ולעורך אחר שיהיה נוכח בחתימה? 2. האם נכון שיש אופציה לחתום בפני עו"ד בבית משפט בעלות סמלית? 3. האם כדאי שאת הגשת תצהיר ומכתב מלווה ליועצת המשפטית יגיש עו"ד או אנחנו? 4. על אף שאותו מנהל אמר שיש להגיש את אותו תצהיר, האם ייתכן שהעיריה תערים קשיים ותטען שאין בתצהיר זה כדי להוכיח חפותנו ? (לא הקלטנו את אותו מנהל) תודה טל

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

טל שלום רב, אכן המקרה אותו את מגוללת הינו מורכב ודרושים עוד הרבה פרטים לצורך ייעוץ בעניין, אתייחס לשאלותייך לפי סדרן כדלהלן: 1. עלות הכנת תצהיר משתנה בין עו"ד לעו"ד וכמות ההשקעה הנדרשת בכתיבת התצהיר (איסוף נתונים, שמיעת המצהיר ו/או מי מטעמו וכו'), כמובן שישנו הבדל (ואף משמעותי) באם עו"ד מאמת חתימה לבין הם הוא כותב את התצהיר. 2. אכן ישנה אופציה כזו, אינני בקיא מהי העלות. 3. אם מדובר בהגשת התצהיר ותו לא, אז אין מניעה שזו תוגש על ידך. 4. לשאלה זו לא אוכל להשיב, מהטעם שאיני יודע מה עמדת העירייה והיא די עוסקת בהיפותזה, יתרה מזאת, גם אם עובד עירייה מסר לך את הדברים , הרי שתמיד העייריה תוכל לטעון לחריגה מסמכות של אותו עובד. בהצלחה רבה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.