אורון

הליך גישור לאחר שהוגשה תביעה על הפרת הסכם

אני נמצא בסכסוך עם חברה אשר לא עמדה בהתחייבותה על פי החוזה שנחתם בנינו ומה שסוכם בע"פ, הגשתי כנגד החברה תביעה על הפרת הסכם. השופט שדן בתיק הציע לנו לגשת להליך גישור, ברצוני לשאול האם ההחלטות המתקבלות בהליך הגישור מחייבות את הצדדים? האם דברים שייאמרו במהלך הליך הגישור יוכלו לשמש כראיה כנגדי בבית המשפט? האם הסכמתי להליך גישור מהווה הסכמה או ויתור על זכויות מסוימות או התחייבות לפשרה? האם הליך הגישור דוחה את המשך ההליך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

אורון שלום, החלטות המתקבלות בהליך גישור מחייבות את הצדדים רק עם הצדדים הגיעו להסכמה (פשרה) במהלך הליך הגישור והעבירו באמצעות המגשר הודעה בדבר ההסכמות (הפשרה) לביהמ"ש. דברים שייאמרו בהליך גישור אינם יכולים להוות ראיה כנגדך בהליך המשפטי. הסכמתך לגשת להליך גישור אינה מהווה הסכמה לוויתור על זכויותיך ואינך מחויב לפשרה. הליך הגישור דוחה את המשך ההליכים. בתום הליך הגישור (בין אין הצדדים הגיעו להסכמה ובין אם לאו), ההליך המשפטי מתחדש (יש להעביר הודעה מתאימה בכתב לשופט הדן בתיק). בברכה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.