עמית

ייבוא ושיווק נעליים הדומות לנעליים שנמכרות בארץ

ברצוני לייבא ארצה דגם שדומה בבסיסו לדגם של נעל מוכרת שנמכרת מספר שנים בארץ, ערכתי בדיקה קצרה ומסתבר שלחברה שמוכרת את הנעליים בארץ יש סימן מסחר רשום. האם במידה ואייבא את הנעליים (אשר שונות בעיצובן מהנעל המוכרת) אני חשוף לתביעה מצד החברה שמשווקת את הנעליים בארץ (חשוב להדגיש בנעל שברצוני לייבא יש כמה שינויי עיצוב - צבע שונה, לוגו שונה, וסוליה שונה)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

עמית שלום, ראשית עליך לבדוק האם לחברה שמוכרת כבר את הנעל בארץ, יש מדגם רשום או סימן מסחר תלת-ממדי. מדגם למעשה מעניק הגנה על החוזי הכללי של המוצר, ובמידה וקיים מדגם רשום על הדגם שברצונך לייבא החברה עלולה לתבוע אותך בגין הפרת מדגם רשום. בנוסף, וכאן אנחנו כבר נכנסים לתחום של שימור המותג ואכיפה, החברה עלולה לתבוע אותך בכל מקרה בעילות של עשיית עושר ולא במשפט וגניבת עין. במקרה האחרון על החברה להוכיח כי רכשה מוניטין וכי הנעליים שהיא משווקת בעלי חוזי כללי ייחודי. עוד עליך להקפיד לא לעשות שימוש בסימנה הרשום של החברה במהלך שיווק הנעליים (בכתב ובע"פ). בהצלחה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.