רון

קבלת אישור לפני מכירת הדירה

אבי הוא איש מבוגר (אלמן) וברשותו דירה גדולה יחסית באזור ראשון לציון. אבי מעוניין לעבור לדירה קטנה יותר בשכנות לאחי בחולון. אני חושש שאבי ימכור את הדירה מתחת למחיר השוק או שייפול קורבן לעוקץ. האם ניתן להתנות את מכירת הדירה באישורי על מנת להבטיח שהדירה תמחר במחיר השוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

רון שלום, על פי חוק המקרקעין ותקנות המקרקעין ניתן לפנות לרשם המקרקעין בבקשה לרישום ההערה על צורך בהסכמת צד שלישי. משמע עריכת העסקה (העברת הבעלות בדירה), תהיה מותנת בהסכמתו של צד שלישי, במקרה הזה אתה. על מנת לרשום הערה על צורך בהסכמת צד שלישי, עליך להצטייד בהסכמה בכתב של הבעלים (אביך) ולהגישה לרשם המקרקעין. בהצלחה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.