רננה

אירוע מס ברכישת דירה שנייה

רכשתי דירה ויש בבעלותי עוד דירה. ברכישת הדירה השניה, האם נוצר לי אירוע מס, ומהו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

רננה שלום, לצורך בדיקת קיומו/אי קיומו של אירוע מס ברכישת דירה שנייה, ניתן לבצע סימולציית מס באתר רשות המיסים בכתובת הבאה - https://www.misim.gov.il/svsimurechisha/FrmFirstPage.aspx#nbb עליך להזין את הנתונים בסימולטור על מנת לקבל את תמונת המצב. יש לציין כי בשאלתך חסרים כמה עובדות ונתונים ולכן לא ניתן לקבוע האם במקרה הנדון יש לערוך חישוב מס לינארי. ככלל אציין כי תכנון מס הינו עניין סבוך הדורש לעיתים רבות עריכת בדיקה מקיפה וגיבוש וחוות דעת מקצועית. ישנם משרדים כמו משרדנו אשר יכולים לסייע לך בקבלת תמונת מצב עדכנית ומקיפה בעניין זה. אי לכך הצעתי היא לערוך תחילה את הבדיקה בסימולטור המס באתר רשות המיסים ולאחר מכן לשקול פניה לקבלת ייעוץ מקצועי בתכנון מס. האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בהצלחה ירון