גדעון

ביטול חוזה מול צלמים

אני חתמתי חוזה מול חברת צלמים והבעלים שחתמתי מולו חוזה התחלף,כלומר יש עכשיו בעלים חדשים.בגלל שיש הרבה לקוחות שמתלוננים על השרות עקב חילוף הבעלים אני רוצה לבטל את החוזה איתם, שילמתי מקדמה של 5% שבפועל כתוב בחוזה שתשלום המקדמה הינו עומד על 20% השאלה שלי האם אני צריך עוד 15% ?? כמו כן בחוזה כתוב שאין החזר תשלום מקדמה עם מבטלים את החוזה נב. אני מבטל את החוזה 5 חודשים לפני האירוע

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

גדעון שלום, חוזה בין שני צדדים (כל עוד הוא חוקי) מגדיר את תנאי ההתקשרות בין הצדדים. על מנת לענות על שאלותיך ראשית יש לקרוא בעיון את החוזה. כך למשל, האם בחוזה כתוב שבמידה וישנם חילופי בעלים החוזה נשאר בתוקף? בטל? או שאין התייחסות לכך בחוזה? על פניו נראה כי תלונותיהם של לקוחות אחרים אינם מהווים עילה לביטול החוזה. אם כתוב שאין החזר תשלום עבור המקדמה והמקדמה הנה 20 אחוז, ככל הנראה, עליך לשלם את המקדמה במלואה. לאור האמור לעיל עושה רושם שאין משמעות נוספת למתן הודעה על ביטול החוזה 5 חודשים לפני מועד האירוע (פרט לעובדה שמדובר בהתראה הוגנת אשר מאפשרת לצד השני להיערך בהתאם) , אלא אם ישנה התייחסות אחרת למועד ההודעה על ביטול החוזה, בחוזה. בנוסף - מומלץ להעביר הודעה בכתב על ביטול החוזה לחברת הצלמים ולקבל אישור בכתב שההודעה התקבלה. כאמור על מנת מנת לספק תשובה מלאה יותר, יש לקרוא בעיון את החוזה על נספחיו (ככל שקיימים נספחים לחוזה). מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום החוזי על מנת לקבל תמונת מצב מלאה ושלמה. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.