גיא

הגשת סימן מסחר ומדגם

שלום, בקרוב אתחיל בשיווק ופרסום מוצר שאני רוצה להכניס לשוק בקרוב. ברצוני להגיש בקשת מדגם על עיצוב המוצר ובקשה לרישום סימן מסחר על שם המוצר. האם אני יכול כבר להתחיל לפרסם את המוצר? אני יש צורך לרשום את המדגם ואת סימן המסחר גם בחו"ל? תודה, גיא

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

גיא שלום, מדגם באשר לבקשת המדגם, על מנת לעמוד בדרישות הקבועות בחוק, עליך להימנע מפרסום המוצר טרם הגשתו (לרבות פרסום המוצר באינטרנט). לאחר רישומו מעניק המדגם הגנה טריטוריאלית, אם ברצונך להגן על המוצר באמצעות מדגם גם בחו"ל, עליך לרשום את המדגם באותן ארצות שבכוונך לשווק בהם את המוצר. במידה ותגיש את הבקשות בחו"ל בתוך חצי שנה ממועד הגשת הבקשה בישראל תוכל ליהנות מדין הקדימה של הבקשה שהוגשה בישראל. סימן מסחר בסימן המסחר ניתן ואף מומלץ לעשות שימוש מוקדם ככל הניתן, ניתן לעשות שימוש בסימן המסחר טרם הגשתו לרישום. אם ברצונך ליהנות מהגנה על סימן המסחר גם בחו"ל, עליך להגיש בקשה לרישום הסימן באותן ארצות בהן יש בכוונתך לעשות שימוש בסימן. במידה ותגיש את הבקשות עד חצי שנה מיום הגשת הבקשה בישראל תוכל ליהנות מדין הקדימה של הבקשה שהוגשה בישראל. כמובן שעל מנת להגיש את הסימן ו/או את המדגם בצורה נכונה שתחסוך בעלויות ו/או תקטין את הסבירות שהסימן לא יירשם לבסוף. מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.