ס. כהן

האם ישנה עילה לתבוע חברה המספקת תשתית לאתר אי-קומרס?

שלום רב, יש לי חנות און-ליין אשר אותה הקמתי על פלטפורמה שאותה מספקת חברה מסוימת בארץ. אותה החברה מספקת לי כמעט את כל הכלים הנחוצים לבניית האתר וניהולו השוטף. לאחרונה קרה שעשיתי איזשהו קידום לאתר וחילקתי הטבה ללקוחות - קוד קופון להנחה באתר, אולם הקופון לא עבד כמו שצריך, בשל בעיה טכנית באתר, שלא נובעת בשום אופן מטעות שלי- וכך קרה שהפסדתי מכירות, וזכיתי בלקוחות מאוכזבים שהגיעו למעמד מימוש ההטבה, ונטשו כשהבינו שלא יוכלו לקבל אותה כמובטח. השאלה שלי היא- האם יש כאן עילה לתביעת החברה, שלה אני משלמת מדי שנה כמה אלפי שקלים על הפלטורמה? מן הסתם אין לי דרך לדעת כמה אנשים ניסו לנצל את הקופון ולא הצליחו, ואין לי יכולת לאמוד את גודל הנזק. אני רק יודעת על כמה מקרים ספציפים שבהם לקוחות טרחו לספר לי על התקלה. אודה מאד לתשובה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

שלום רב, מדבריך עולה כי ישנה עילה לתביעת החברה המספקת את הפלטפורמה (ככל שניתן יהיה להוכיח קשר עקיף או ישיר לתקלה בעקבות תפקוד לקוי של החברה או אי מתן הודעה ללקוח (את) על בעיה טכנית שלא מאפשרת לממש את הקופונים מבעוד מועד). לעניין כימות הנזק, עדיף ורצוי לנסות ולכמת את הנזק, למשל על בסיס מספר כניסות לאתר, ירידה בהיקף המכירות וכו'... (כמובן שצריך לחשוב כיצד לקשר את הירידה בהיקף המכירות בתקלה שנוצרה), ניתן לטעון גם לפגיעה במוניטין. יש לבחון את חוזה ההתקשרות עם החברה, תקנון האתר, והתקנון הקשורבמתן הקופונים. ניתן לחשוב על אפשרות נוספת ולבקש מהחברה להוציא מכתב שבו היא לוקחת אחריות על התקלה הטכנית שבגינה לא ניתן היה לממש את הקופונים. במידה והחברה תסכים להוציא מכתב שכזה, יש להניח שהסכמה תינתן בכפוף להסכם פשרה בין צדדים שלא יאפשר תביעה עתידית מצידך. על מנת לבחון את הסוגיה לעומק ולנהל מו"מ אפקטיבי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מלא ושלם מעו"ד הבקיא בתחום החוזי, דיני אינטרנט וקניין רוחני. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

ס. כהן

תודה רבה על המענה! האם אתה מתמחה בדיני אינטרנט וקניין רוחני? אם כן אשמח מאד אם תוכל לחזור אלי טלפונית.