אייל

חתימה על ערבות אישית

שלום, אני יזם ועומד לחתום על הסכם שיתוף פעולה עם חברה שאמורה לשווק את המוצרים שלי. במסגרת אותו הסכם החברה דורשת שאחתום על כתב ערבות אישית בגובה של 150,000 ש"ח למקרה שלא אספק להם את הסחורה כמו שהסכמנו או אם הסחורה תהיה פגומה. אני קצת חושש כי אף פעם לא חתמתי על מסמך כזה, והם אומרים שאין לי מה לדאוג ושזה רק למקרה קיצוני. מה המשמעות של מסמך כזה? תודה, אייל

עו"ד מיכל לוצאטו

אייל שלום, ערבות אישית היא אמצעי אשר נועד להבטיח תשלום חובות של חברה בע"מ, ע"י יצירת זיקה ישירה בין חובותיה ובין הנכסים הפרטיים של בעלי מניותיה. המשמעות היא שבמידה והחברה כשלה בתשלום חובותיה, בעלי המניות שלה, החתומים על הערבות האישית, הם אלו שיאלצו לשלם את החובות עד לגובה ערבותם. במקרים מסוימים, ייתכן שתהיה דרישה שהערבות האישית תגובה גם בשעבוד של פיקדון או נכס. אמירתו של הצד השני כי אין לך מה לחשוש היא אמירה לא אחראית ולא נכונה ואין להסתמך עליה בשום אופן. לא תמיד ניתן לצפות כיצד עסקים יתפתחו ואם הם יצליחו או ייכשלו. אין להקל ראש במתן ערבות אישית ואני ממליצה בחום כי לפני שתחתום על הסכם מחייב תפנה לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.