משה

סעיף אי-תחרות בהסכם עבודה

שלום מיכל, אני פרילנסר בשנים האחרונות, וקיבלתי הצעת עבודה מאוד אטרקטיבית מאחת החברות הגדולות בארץ בתחום העיסוק שלי. בחוזה העבודה יש סעיף אחד שמדאיג אותי בנוגע לאי-תחרות לפיו אני מתחייב במשך שלוש שנים מסיום העבודה לא לפנות ללקוחות החברה או לקבל מהם או מכל מי שקשור לחברה הצעת עבודה שקשורה או שיכולה להיות קשורה לעבודת החברה. זה נראה לי מאוד מגביל אז רציתי לדעת אם תנייה כזו מקובלת בשוק או שזה יוצא דופן. תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום משה, הנושא הזה נידון בפסיקה פעמים רבות, ונקבעו תנאים מנחים לקביעה האם מדובר בדרישה לגיטימית או לאו: 1. קיומם של סודות מסחריים אשר העובד נחשף אליהם ואשר חשיפתם עלולה לגרום לנזק. 2. העובד מתוגמל על התחייבותו לאי-תחרות. 3. העובד קיבל הכשרה מיוחדת לשם תפקידו. על מנת לאכוף את סעיף אי התחרות על המעסיק להראות שסעיף זה הוא הכרחי על מנת להגן על האינטרסים שלו (סודות מסחריים, שימור לקוחות וכו'). לעניין תקופת אי-התחרות- גם כאן על המעסיק להראות שמדובר בהגבלת עיסוק סבירה. לפי פסיקת ביה"ד לעבודה, לרוב פסק זמן סביר נע בין 6 ל-12 חודשים, כך שפרק זמן של 3 שנים בהחלט נראה מחוץ לגבול הסביר, אלא אם כן אותו מעסיק יצליח להוכיח כי תקופת זמן זו היא סבירה בהתאם לנסיבות העניין. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.