ליטל

מעשה רמאות של בעל מקצוע - קבלת הכסף בחזרה

שלום, לפני שבוע בערך הייתה לי נזילה בבית באמצע הלילה והייתי צריכה לקרוא לאינסטלטור דחוף. הוא הגיע, עבד 10 דקות ונתן לי חשבון על 2,300 ש"ח!!! כששאלתי בטלפון כמה זה יכול לעלות הוא אמר שביקור לילה זה מינימום 250 ש"ח אבל שהוא יידע את המחיר הכולל רק שיגיע. כשהוא הגיע הוא לא אמר כלום ואחרי 10 דקות הוא אמר שהוא טיפל בסתימה מאוד מורכבת עם מכשור יקר ובגלל זה המחיר היקר. הוא היה מאוד אגרסיבי לכן שילמתי לו בשיק, אבל אחרי שעשיתי בירורים והתייעצתי עם עוד בעלי מקצוע ברור לי שהוא עבד עלי. השאלה מה אני יכולה לעשות עכשיו? הוא כבר הפקיד את השיק. יש לי דרך לקבל את הכסף בחזרה? תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

ליטל שלום, בהחלט נשמע מסיפורך כי ייתכן ונפלת קורבן ל"גביית יתר", בעיה ידועה בשוק האינסטלציה. הצעתי היא שתקבלי חוו"ד מאינסטלטור מוסמך ומכובד לעניין עלות תיקון התקלה הספציפית שהייתה לך (כולל ההתייחסות לשעת הלילה המאוחרת). ייתכן ואף כדאי שתקבלי כמה חוו"ד שכאלו על מנת שיהיה בידך מעין סקר שוק משווה. במידה ואכן כל אותם אינסטלטורים יעריכו את התיקון במחיר זול משמעותית מהסכום שנגבה ממך, נראה כי תהיה לך עילה להגשת תביעה. היות ומדובר בסכום נמוך יחסית הרי שהתביעה צריכה להיות מוגשת בביהמ"ש לתביעות קטנות, בו בד"כ התובע והנתבע מייצגים את עצמם (ללא עו"ד). מדובר בהליך יותר "עממי" ויעיל עם גמישות ראייתית ולטעמי זוהי הדרך המהירה ביותר לקבל את הסעד במקרה שלך. כמובן שבאפשרותך לשלוח לו מכתב התראה טרם נקיטת ההליכים, על מנת לנסות ולסיים את הסכסוך מחוץ לכתלי ביהמ"ש, דבר אשר ייטיב עם עמדתך במידה והצד השני לא יגיב ותאלצי להגיש תביעה. למרות שההליך המשפטי בביהמ"ש לתביעות קטנות מתנהל לרוב ללא ייצוג עו"ד, אני ממליצה כי תפני לקבלת ייעוץ בסיסי וראשוני על מנת למקסם את סיכויי זכייתך בתביעה/בניהול המו"מ להשבת כספך, כאשר בתביעתך תוכלי לתבוע גם החזר הוצאות בגין הייעוץ המשפטי (אך קחי בחשבון שביהמ"ש לרוב פוסק את ההוצאות הראויות בעיניו ולאו דווקא את ההוצאות הריאליות). בהצלחה! מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.