יניב

חתימה של עובד על ערבות למעבידו

האם חתימה של עובד למעביד הנתון למרותו מחייבת , אדגיש כי במעמד החתימה לא הוסבר לעובד מה משמעות החתימה , אלא התבקשת לחתום , ואי חתימה מעמידה אותך במצב לא נעים כלפי המעביד

עו"ד מיכל לוצאטו

יניב שלום, חתימה של עובד על ערבות למעביד מחייבת ככל חתימה על ערבות כלשהי, וחתימה על ערבות ללא התעקשות על הבנת משמעותה אינה מהווה צידוק כשלעצמו לביטול הערבות. כאשר אדם חותם על חוזה, על אחת כמה וכמה חוזה אשר עלול לחייב אותו בסכומי כסף, מוטלת עליו האחריות להבין את תוכנו ולדאוג לקבלת הייעוץ המתאים לשם כך (מעו"ד, רואה חשבון, יועץ מס וכו'). יש לזכור כי במידה ויש צורך בהפעלת הערבות, ביטולה יפגע בנושה של החייב ולכן על הערב להוכיח כי מתקיימות עילות מיוחדות הקבועות בחוק לביטול חוזה, כגון: טעות, הטעיה, כפיה, עושק וכו', אשר מצדיקות את ביטול הערבות כאמור. לאור הסיטואציה המתוארת בשאלתך אני ממליצה בתוקף לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לצמצם נזקים עתידיים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.