איילת

איזון משאבים מול חוב בהוצלפ וכדאיות תחילת עבודה

שלום לך, לכאורה המקרה מורכב. בעלי לקח הלוואות ללא ידיעתי מהבנק (יש לי ראיות) לא למטרת המשפחה או רכישת נכס (80 אלף אבל כן ישב בעו"ש) וכעת בהליכי גירושין הוא פתח לפני שנה תביעת גירושין ברבני וכרך את עניין הרכוש ואיזון משאבים. לכאורה אוכל לטעון שזה לא בר איזון ,אך קיבלנו כבר תביעה מהבנק לביצוע לסכום קצוב . אני הגשתי התנגדות ,שבקרוב הדיון והוא הסדיר כבר חצי מהחוב ולכן סגרו את התיק נגדו. השאלה שלי ,האם ממילא יש סמכות לבימ"ש לדון באיזון משאבים כי התביעה הוגשה קודם לתביעת הבנק במסגרת הליכי גירושין? האם אוכל להגיש בקשה להקפאת הליכים עד מתן החלטה באיזון משאבים? כמו כן ,אני לא עובדת כבר חמש שנים ואינני מצליחה למצוא עבודה. האם עובדה זאת לטובתי במצב הנוכחי וכדאי לי לא לחפש בשלב הזה (למרות שאני כן מחפשת ) אחרת יעקלו לי את המשכורות או אהיה חייבת להגיע להסדר? אני שואלת מה כדאי ובאיזו דרך ללכת . נראה לי יותר שבהליכי גירושין יש לי סיכוי כי את החוב הוא יצטרך לשלם ואילו בתביעה של הבנק מה שמעניין אותם זה ההכנסות שלי ,שכמובן אין לי (וגם אין לי נכסים שאוכל למכור) האם בכל זאת אוכל לצאת לעבוד ולטעון שהבנק התרשל כי הפר את חובת הנאמנות למרות שזכויות החתימה בחשבון הן רגילות? לא נראה לי הגיוני שלמרות שקיים חשבון משותף, הבנק מסתיר פעילות חריגה ,זה כמו לכפות עלי הלוואה שלא רציתי אותה או להיות שותפה לה , זה נראה לי כמו תרמית של הבנק ,למרות שהוא לא יכול לצפות שנתגרש או נגיע למצב זה. יש איזו פסיקה במקרה הזה?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

שלום רב, בעייתך דורשת התייחסות בצירוף מסמכים, ניכר כי יש בעיות רבות לעניינים נוספים, ולכן אפנה אותך לייעוץ אצל עו"ד