מירי

האם מדובר בהעדפת נושה???

שלום רב, אני בהליך הפטר חייבת מוגבלת באמצעים. כשביקשתי את הבקשה להפטר ציינתי שיש לי גם חוב לעמידר משנת 2010. כשאני משלמת את שכר הדירה זה כולל עוד 100 שח של החוב כל חודש. השאלה שלי ; האם התבצעה כאן "העדפת נושים" שאני משלמת לעמידר בנפרד?! רוצה להזכיר שעמידר לא נמצאים בתוך תיק האיחוד!!! הוא נושה חיצוני. אודה לתגובה. נ"ב; אמרו לי שאני צריכה להגיש בקשה לרשם למתן הוראות. מה הכוונה?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

ברמה העקרונית אסור היה לך לשלם על ההסדר לעמידר, 1. תוכלי לאמר לרשם שזה נעשה בתום לב מבלי שאת יודעת שאסור 2. תוכל י לבקש הוראות לבקש מעמידר שיחזיר לך את הכסף(של ההסדר )- לפני שהגשת את הבקשה להפטר בהוצלפ בהצלחה

מירי

למי אני מגישה בקשה למתן הוראות? לרשם? האם אני צריכה לכתוב בפירוש "בקשה למתן הוראות?" והאם אני צריכה לבקש מהרשם שיורה לעמידר שיחזירו לי את הכסף? תודה מראש ויום נפלא ישר כוח!