דודי

חוב בגין מזונות עבר ואיזון משאבים

שלום רב, נפסקו לי מזונות בסך אפס שקל לחודש. אבל אני חייב בסכום כסף בגין מזונות בשנים 2011-2013; וחייב בגין מחצית מהאיזון המשאבים. אני משתכר שכר מינימום ובעל משמורת משותפת. שאלותי: 1. האם דינו של חוב מזונות העבר ובגין האיזון המשאבים הינו בדומה לחוב מזונות בשוטף, קרי: השלכות של מאסר וכו'? 2. האם מקובל להגיע להסדר פריסת חוב? 3. האם ניתן לעקל חיסכון של ילדים בהם גם אני וגם פרודתי הם האפוטרופסים שלהם בחשבון עד גיל 18? 4. אין לי חסכונות וקרנות נשתלמות. האם ניתן לעקל קופות פנסיה שלי? 5. האם ניתן לעקל כספים מהורי הפנסיונרים? (לא היתה הברחת כספים אליהם) תודה דודי

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

אכן בגין חוב מזונות העבר ניתן להגיש בקשה לפקודת מאשר בעיקרון -והכלל: קופת פנסיה - רק מיום הגיעתך לגיל פנסיה