יעל

פסיקתאות לאחר החלטה שמבטלת החלטה קודמת

ניתנו החלטות בעבר בבית הדין הרבני ( בשלב סיכומים) החלטות לא הכי ברורות כדלקמן ״ בית הדין הרבני רושם לפניו כי הבעל מסכים לשאת בתשלום המדור .. נותן להסכמות תוקף ״ ( הסכמות לאחר שהרבני התייחס גם להסדרי ראייה) והחלטה נוספת ומאוחרת המורכב הגעת רוב , מיעוט ובסיכומים והנימוקים יש החלטה האומרת : ״הבעל הצהיר בפרוטוקול הדיון הקודם כי ימשיך לשאת בהוצאות אחזקת המדור .. נותן להסכמה תוקף של החלטה ״ הוגשו להוצאה לפועל בקשות להגדלת חוב מזונות בשל אי תשלום מדור והוצאות אך הוצאה לפועל לא יישמו החלטות כי הפ פירשו את זה אחרת ובמשך חצי שנה אף אחד לא שילם שכר דירה והוצאות דירה כך שהוביל להתראות , ניתוקים וסגנה לממש צו פינוי מהדירה ( מתגוררת עם בתי הקטינה ) אעפי שהעורך דין שלי הגיש בקשה למתן הבהרה כי הוצאה לפועל אינו מיישם , הרבני התחמק בהחלטה לאקונית כי ״ הוא סבור שהחלטתו היתה מספיק ברורה ״ , רק עכשיו אחרי חצי שנה הם החליטו להבהיר החלטות אלו בהחלטה המבטלת אותם מהסיבה שהדיונים התארכו וכי לעולם לא חייבו את בעלי והוסיפו שזה היה בדעת מיעוט. השאלה אם ניתן להגיש בקשה לפסיקתא על החלטות קודמות או שלא ניתן לעשות כלום בתיק לאחר שנתנו החלטה חדשה ? האם היה על העורך דין להגיש בקשה לפסיקתא במקום בקשה למתן הבהרה ?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

פסיקתא ואו הבהרה, הם 2 דברים שונים,כאמור ההחלטה לא היתה נהירה והיה מקום להבהרה,ולכן פניתם כך...