מתוסכל

צ'ק שחזר, החייב הודיע על פשיטת רגל

בידיי צ'ק שנמסר לי בעקבות פסיקת בית משפט לתביעות קטנות מבעל חוב כתשלום על עבודת פרילנס. בתביעה נכללו שני נתבעים, אך רק אחד חויב לשלם, אף ששניהם אחראים לחוב. הצ'ק לא כובד (חזר) ושיחות רבות עם בעל החוב לא הניבו דבר, היום נודע לי שפשט את הרגל. האם אוכל לפנות להוצאה לפועל? האם אוכל לפעול נגד נתבע שתיים, שלא נכלל בפסק הדין אף שייצג במשפט את שני הנתבעים? אודה לכם מאוד על עצה ועל הכוונה.

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

התשובה: נגד זה ש"פשט רגל"- מיום צו הכינוס- תוכל להגיש נגדו תביעת חוב במסגרת הליך הפשט"ר. (לא הבנתי האם נגדו ניתן פס"ד?), מדוע נגד השני לא ניתן? האם לא צורףלתביעה?

מתוסכל עדיין

תודה לך! שניהם נתבעו, השני (זה שאינו פושט רגל וגם אינו חתום על הצ'ק) אף ייצג את נתבע 1, אך השופט לא כלל אותו בפסק הדין. האם העמידה שלו בפני השופט אינה חושפת אותו לתביעה או להליך הוצאה לפועל?