קרן

הודאה בבגידה

לפני כשנה ותשעה חודשים לאחר 12 שנות נישואין עזבתי את הבית עם שני ילדיי הקטנים לבית הוריי בעקבות מערכת נישואין עכורה ומשפילה. אני עומדת בפני דיון ראשון בבית דין רבני. בעלי עד היום מטריד אותי ללא הפסקה עד כדי עירוב משטרה ללא הרף וקיים כנגדו צו מניעה לצמיתות. מודה אני כי בשנה האחרונה שעוד הייתי בבית בגדתי בו ויש בידיו הוכחות לכך ואין בכוונתי להכחיש זאת. בעלי מסרב לתת לי גט בכל תוקף. שאלתי היא: האם בית הדין הרבני יסתפק בהודאתי ובסיבות המחפירות לגירושין ויגרש אותנו למרות סירובו של הבעל? האם הוא זכאי בכל זאת לדרוש דיון הוכחות? האם במצב כזה קיימת אפשרות שיגרשו אותנו עוד באותו דיון?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כדי להתגרש את צריכה להסכים לקבל את הגט ובעלך צריך להסכים לתת את הגט. אי אפשר לכפות עליו לתת גט בהסכמתו בדיון הראשון אם הוא לא רוצה. רב הגברים מסכימים לכך בסופו של דבר ורק הזמן עד הדיון הבא הוא ההפסד במרבית המקרים. לתשומת ליבך - מומלץ לסגור הסכם גירושין בין הצדדים ואח"כ להתגרש - ע"מ שלא יפגעו זכויותיך בגלל בגידתך. לפחות לנסות למזער את הנזק. כמובן שאסור לו להטרידך ויש לנהוג בך ובילדים בכבוד הראוי. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני