נעמה

נישואין לאישה מינקת

שלום רב. הנני גרושה עם תינוק בן שנה ועשרה חודשים. הפסיק החלב לאחר יומיים מהלידה ולא הנקתי כתוצאה מכך והגרוש שלי מעולם לא שילם מזונות. בן זוגי הנוכחי ואני קבענו תאריך חתונה כאמור כאשר בני יהיה בן שנה ועשרה חודשים. האם אוכל לקבל היתר להנשא טרם מלאו לבני שנתיים? אם כן, באילו תנאים? זקוקה למענה. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן, בעיקרון אסורה מינקת להנשא עד לאחרי שנתיים מהלידה. אך ישנם מקרים מאוד מסוימים (כגון שאת לא מיניקה) שבהם מתירים להינשא גם בתוך התקופה הנ"ל, אך כיון שבהלכה זו נוטים להחמיר צריך לדעת את כל פרטי המקרה לאשורו, ולגשת לרב מוסמך והוא יורה את ההלכה עפ"י פרטי המקרה המסוים. המקום הטוב ביותר לבדיקת ההלכה היא בלשכת הרבנות באיזור מגוריכם. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני