דבורי

בקשה להחלפת צוות בבית הדין הרבני

שלום רב, ברצוני לדעת באם ניתן לבקש החלפת צוות שופט בבית הדין הרבני מסיבת שופט עויין ? ? ובאם כן, איך זה נעשה ? ? תודה לתשובתכם המהירה, דבורי

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בקשה לפסילת דיין אינה פשוטה. ראה הנחיות נשיא בית הדין הרבני הגדול – התשס"ד. בתוקף סמכותי כנשיא בית הדין הרבני הגדול, הנני מנחה את מערכת בתי הדין הרבניים, כדלקמן: הסתלקות דיין או הרכב מדיון מתיק (1) לא יסתלק דיין, או הרכב דיינים, מלדון בתיק כלשהו, שלא עקב פסלות קירבת משפחה לפי הדין, אלא לאחר שהתקבל אישור בכתב מנשיא בית הדין הגדול. כל עוד לא התקבל האישור, ימשיך הדיין, או ההרכב, לדון בתיק. (2) כאשר הסתלקות דיין מלדון בתיק, נובעת מפסלות קירבת משפחה לפי הדין, יציין הדיין בהחלטת ההסתלקות את מהותה של קירבת המשפחה. (3) בכל מקרה בו הסתלק דיין, או הרכב דיינים, מלדון בתיק, ובמקרה שיש צורך באישור - ההסתלקות אושרה על ידי נשיא בית הדין הגדול, יעבור התיק להרכב הבא אחריו, לפי סדר אותיות שם-המשפחה של התובע/ת. (4) במקום בו יש הרכב אחד בלבד, יקבע נשיא בית הדין הגדול היכן יידון התיק. בהצלחה,

דבורי

תודה על תשובה מנומקת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני