גרשון

דירה בירושה

שלום מהו התהליך לדירה בירושה להעברת בעלות לבנים לאחר מות האם ?(יש צו ירושה ) תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

גרשון שלום, לאחר הנפקת צו הירושה, עליך לפנות ללשכת רישום המקרקעין ולבצע את פעולת ההעברה: יש למלא טופס בקשה לרישום הורשה עם חתימת כל היורשים ואימות חתימתם על ידי עו"ד. יש להצטייד בצו הירושה המקורי (חתימת בית הדין/ בית המשפט). ביצוע הפעולות הנ"ל כרוך בתשלום של כ- 150 ש"ח. הפניה ללשכת ההוצאה לפועל יכולה להיעשות גם באמצעות הדואר, בשליחת המסמכים המקוריים. אין חובת התייצבות פיזית. בהצלחה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב יחד עם צו הירושה המקורי ובקשה לרישום ירושה ניגשים לטאבו (אם הדירה רשומה בטאבו) + אגרה, ת.ז. של כל היורשים וחתימתם. מומלץ להיעזר בעו"ד לצורך הרישום - מכיוון שיש לכך גם השלכות מיסויות - כך חלוקה ראשונית פטורה ממס. אח"כ החלוקה לא תהיה פטורה ממס. בהצלחה,

גרשון

לא הבנתי את המשפט הזה : "כך חלוקה ראשונית פטורה ממס. אח"כ החלוקה לא תהיה פטורה ממס. " אם יש לנו דירה , וזו דירה יחידה של אימי ז"ל. ואנחנו היורשים שלה . הרי שפטורים מתשלום מס . אם אנחנו רוצים למכור אותה הרי יש גם פטור ממס ? לכן לא הבנתי את המשפט שכתבת . תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין לי אפשרות לייעץ ללא קבלת מלוא התמונה ובוודאי לא בפורום הזה. המלצתי להיעזר בעו"ד ע"מ להימנע מטעויות שיכולות לעלות אח"כ כסף רב. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני