לאה

עזיבת הבית לצורך חיים עם בת זוג

לי ולבעלי יש שני ילדים קטנים. אני החלטתי שאני רוצה להתגרש ולעבור לגור עם בת זוג. אני רוצה לסיים את העניינים עם בעלי בהסכם, אבל ממש חוששת שהוא יתפוצץ ויגיש נגדי תביעות בבית הדין הרבני כי אמרו לי שהם יכולים לקחת ממני את הילדים. האם זה נכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

לאה שלום, ראשית, חששך מובן ושאלתך במקומה. יחד עם זאת, בשיקולי ענייני משמורת, השיקול הבלעדי אשר אמור להנחות ובפועל גם מנחה את בתי הדין (ואת בתי המשפט) - הוא טובתו של הילד. בתי הדין, בוחנים מי מההורים מסוגל לדאוג לילד באופן המתאים והמיטיב ביותר באופן שמלוא צרכיו (הפיזיים והרגשיים כמובן) ימולאו בצורה הטובה ביותר. בהתאם לכך, לנטיותיו המיניות של מי מההורים לא אמורה להיות השפעה בשאלת משמורת ילדים. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני