עדי

האם בית הדין חייב לפסוק

אני ופרודי נשואים כדת משה וישראל ,יהודים +ילד (בחזקתי) הוגשה בקשה למזונות אישה זמניים היות אינני עובדת מאז תחילת הנישואין ובעלי המפרנס העיקרי. עו"ד שלי הגיש בקשה למזונות אישה זמניים ,והבקשה לא נענתה במשך ארבעה חודשים . הדיון הוכחות עוד חודשיים ובעלי לא הצליח להוכיח את טענותיו ולא צירף מסמכים המבססים אותם לגבי זה שיש לי הכנסה ,התנהגותי וכיוצ"ב. אני יודעת שעפ"י חוק והלכה ,אין לשלול את זכאותה של אישה למזונות אישה זמניים עד בירור העובדות אלא אם כן הבעל הצליח להוכיח לפני דיון הוכחות שהאישה אינה זכאית. הבעל לא הוכיח ונהפוכו ,הגשנו תגובה לתגובה שלו עם הוכחות שהוא משקר בכל מיני טענות (המציא טענה מופרכת שאני רופאה במקצועי??? אפילו לא למדתי רפואה) וכל מיני טענות מופרכות שבתגובה צירפנו מכתב ממשרד הבריאות עם הצהרה שאני אפילו לא מתמחה. אך ההרכב החליט להתעלם . שורה זה לא משנה אם הצלחתי להוכיח ,כי עילת ההוכחה על בתובע ובעלי הגיש את התביעה הכרוכה. בה"ד נתן החלטה לאור התגובה של בעלי "לנוכח עמדתו של המשיב ,ידון מזונות האישה במועד שנקבע" . כלומר מה שמנסים להגיד לי שאם אקבל מזונות, הם לא יהיו מזונות זמניים?? כי זה כבר בדיון ההוכחות . האם ניתן לעשות משהו עם ההחלטה? העו"ד לא ממליץ להגיש בקשה לביטול הרכב ,כי לא יאשרו את הבקשה ,הם יתנקמו בי (יש לי מידע אודות ההתנהלות הלא תקינה שלהם, הם ניסו לשכנע אותי להסכים להתגרש ולוותר על הזכויות שלי בהרכב של דיין אחד כשהייתי מיוצגת ע"י הסיוע המשפטי). האם הם חייבים לפסוק לי ואסור היה להם לשלול ממני את המזונות אישה זמניים ,כל עוד לא הצליח להוכיח כי אינני זכאית? או שהם יכולים לעשות מה שבא להם? מה ניתן לעשות כי אני נמצאת במחסור כלכלי מוחלט וצירפתי אליהם את כל אסמכתאות המעידות על כך מביטוח לאומי (אני אפילו לא מקבלת הבטחת הכנסה כי עדיין לא אישרו לי)

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

עדי שלום, לפי התיאור שלך, נראה כי בית הדין עתיד לפסוק את מזונות האישה במסגרת הדיון אשר קבוע לכם בפניו. אינני יודעת מדוע הרכב הדיינים בחר שלא לפסוק את מזונותייך על בסיס הבקשה והתגובה בלבד, ונדרש לנוכחותך בדיון, אך זו זכותו לפי שיקול דעתו. אני מניחה שבמסגרת הדיון שיתקיים, תיחקרי ותישאלי שאלות הן ע"י עוה"ד של בעלך והן ע"י בית הדין בעצמו, ואם ייווכח שאכן את זכאית למזונות אישה, הרי שאלו ייפסקו רטרואקטיבית, מהיום שבו הוגשה התביעה. טיפים להמשך ניהול ההליך: 1. הגישי באמצעות ב"כ בקשה נוספת לביה"ד, במסגרתה תארי את מצבך הכלכלי הקשה ואת הצורך הקיומי והיומיומי שלך לקבלת מזונות אישה כבר כעת. שווה ניסיון נוסף. 2. הגיעי לדיון מוכנה להשיב על שאלות בעניין הפרנסה, הצרכים שלך וכו'. כמו כן, בקשי מעוה"ד שלך להכין את חקירת בעלך על גובה הכנסותיו, עזיבתו את הבית ואורח החיים אותו ניהלתם כאשר חייתם יחדיו. 3. עמדי על פסיקת מזונות רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה ולא מיום קבלת ההחלטה. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני