יניב

דוח מד"א - תאונת עבודה

שלום רב, עברתי תאונת דרכים עם אופנוע בזמן עבודה ופוניתי באמבולנס לבית חולים. שאלתי היא מי משלם עבור עלות הפינוי ולמי עליי להעביר את הדו"ח - האם לקופ"ח, לביטוח הלאומי או לחברת הביטוח של האופנוע? תודה

שלמה כהן

שלום רב בני הקטין קיבל דוח מדא לתשלום כשפרטיי ופרטיי בת זוגי אינם מופיעים כלל, ואף איננו חתומים על דוח הפרמדיק והדרישה היא עבור הילד בלבד. האם עלי להתיחס לבקשת התשלום או להמתין שבני יתבגר ויתנהל מול מדא בדרישה זו? ומה עלול לגרור חוסר התיחסות מצידי? אציין שבני הוא בן 4 שנים בלבד ולא פונה לבה"ח.

עו"ד זאב פרל

שלום. במידה והתשלום לא ישולם במועדו יכול ותחויבו בקנסות. התשלום נתון לשיקולכם.

עו"ד אליעזר פני-גיל.

מי שאמור לשלם הוא הביטוח הלאומי.נסה להגיד דרך קופת החולים.אם יסרבו לקבל (תלןי בפקיד),הפנה לביטוח הלאומי.