יוהן

להפעיל את הפוליסה שלי או לתבוע את צד ג'?

שלום, עשיתי תאונה לפני כמה ימים שבה רוכב אופנוע עלה על אי תנועה ונסע נגד כיוון התנועה בצורה בלתי חוקית. אני והוא התנגשנו והוא הלך להמשך טיפול בבית חולים והרכב שלי הושבת(טוטאלוס). הזמנתי כמובן משטרה והגיע בוחן תנועה שאמר שרואים בוודאות שהוא אשם ובנוסף יש עדי ראיה + מצלמה שרואים בה שהנהג הגיע בצורה לא חוקית לנתיב. עכשיו למרות שאיני אשם בשום צורה, הביטוח שלי מציע לי לתבוע את הפוליסה שלי על מנת לקבל את הכסף יותר מהר והם יתבעו אותו, ובמידה ויקבלו את הכסף חזרה לא תעלה לי הפרמיה בשנים הבאות. השאלה מה עדיף במצב כזה.. לתבוע את צד ג' ולקוות שהעניין יפתר בהודאה שלו ולהתעכב עם הכסף או להפעיל את הפוליסה שלי ולקחת סיכון. אשמח לקבל תשובה בהקדם לפני שאחליט החלטה שגויה. תודה רבה!

עו"ד זאב פרל

שלום יוהן. ככלל פורום זה עוסק בכל הקשור לנזקי גוף אך כמענה לשאלתך אציין כי בשאלתך ציינת את היתרונות והחסרונות של כל בחירה וכי הדבר תלוי בעיקר בסיכון שאתה מוכן לקחת ולא פחות חשוב מזה בגובה הנזק (כי אם הנזק קטן הרי שבמקרה רגיל לא היית מפעיל את הפוליסה לאור העליה בגובה הפרמיה)