יעל

פגיעה במראה הימנית ברכב

שלום, במהלך נסיעה בכביש מהיר קרה מצב שבו הרכב שהיה מצד ימין שלי פגע במראה הימנית והיא ניזוקה לחלוטין(מכסה המראה עף, מנגנון המראה לא פועל והמסגרת סדוקה). לאחר שחנינו בצד הדרך, הנהגת שלא רשומה ברכב רצתה להזמין ניידת בגלל שאני מסכנת את הנהגים בכביש. לא היו עדים נוספים במקרה. לאחר החלפת פרטים( רשיון רכב, מספר רכב ורשיון נהיגה) אותה נהגת שכנעה אותי לא לפנות לחברת הביטוח מאחר ומדובר בשבר של המסגרת(באותו זמן לא ידעתי שהמנגנון של המראה גם ניזוק) ולכן לא מסרה לי את פרטי הביטוח של הרכב. לאחר שהייתה מוכנה לשאת באחריות- מסרה בעצמה את מספר הטלפון שלה בכדי שנסדיר את העניין בינינו. ביום למחרת פניתי אליה בהודעת טקסט ואמרתי שהמנגנון של המראה לא פועל וצירפתי צילום וידאו. הנהגת התנערה מאחריות ואמרה שאני אשמה ושהיא לא תשלם על משהו שהיא לא אשמה בו. איימה לפנות לעו"ד שלה כי אני מאיימת עליה. לאחר שפניתי לחברת הביטוח שלי והיא דיברה איתה, היא לא הייתה מוכנה לקחת אחריות על הנזק שנגרם למראה. בחברת הביטוח הסבירו לי שבמידה והיא לא לוקחת אחריות, חברת הביטוח שלה לא תשלם עבור הנזק. באיזה צורה מומלץ עליי לפעול?

עו"ד זאב פרל

במידה ואת בטוחה באשמתה את יכולה לתבוע אותה בבית משפט על הנזק שנגרם לך. בהצלחה.