ריוה

מהן זכויותי לאחר עזיבת הבית?

שלום, אני מעוניינת לעזוב את הבית (אין סיכוי שבעלי יעשה זאת). 2 ילדות (18, 13) בית פרטי בבעלותנו. מה הן זכויותי? האם אוכל לדרוש השתתפות בשכ"ד? האם אוכל לדרוש מזונות עבור הילדה בת ה- 13 במידה ותגור איתי? תודה,

עו"ד רינה פוליטי

שאלותייך הקצרות מקיפות יריעה שלמה של ייעוץ פרטני ומקיף שתלוי בנסיבות שבינך לבין בעלך. בדרך כלל האב צריך לשאת במדור קטינים וכשמדובר בקטינה אחת הרי ששיעור המדור יעלה ל30%. הבת הבגירה זכאית למזונות בגירה (אם סיימה לימודים תיכוניים) בשיעור 1/3 מדמי המזונות הקבועים, ואילו בת ה-13 זכאית למזונותיה מאביה בשיעור שייקבע על ידי בית המשפט או בהסכם. עצם עזיבתך את הבית - ככלל - לא תפגע בזכויותייך, ואולם בטרם תעשי זאת עלייך לקבל, כאמור, ייעוץ המתאים לנסיבות של משפחתך אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות בהצלחה