יעל

חוק לחלוקת חיסכון פנסיוני

שלום. הגרוש שלי ואני חתמנו על הסכם גירושין. הסכם הגירושין קיבל אישור בבית משפט. עם הגיעו של הגרוש שלי לגיל פרישה עליו להעביר לי במסגרת החישוב בינינו את חלקי בפנסיה. שמעתי שיצא חוק חדש לחלוקת הפנסיה. האם ניתן לפתוח את פסק הדין ולשמור על הזכויות שלי בפנסיה ?? תודה

עו"ד רינה פוליטי

יעל שלום אכן לאחרונה חוקק חוק חלוקת זכויות חיסכון פנסיוני הקובע כי בן זוג גרוש יוכל להירשם כעמית בחיסכון הפנסיה של בן הזוג לשעבר. ניתן להגיש תביעה מתאימה לבית המשפט בכל הקשור לפסק דין שניתן בעבר ובו קיימות הוראות עתידיות באשר לזכויות הפנסיה של בני הזוג. מכל מקום, רצוי וכדאי לפתוח הסכם גירושין מסוג זה בהסכמה כדי למזער עלויות. אפנה את שימת לבך כי הפרמטרים הנחוצים לקבלת פסק דין על פי חוק חלוקת חיסכון פנסיוני, בין היתר: גירושי הצדדים, רישום הערה תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין. שיהיה בהצלחה רבה רינה פוליטי, עו"ד