לילך

חלוקת משכורת 13 באיזון משאבים

בני זוג שמתגרשים לאחר 28 שנים. לבעל יש משכורת קבועה וכן מקבל משכורת 13 עקב וותק של מעל 25 שנים בעבודה. האם באיזון המשאבים יש לקחת בחשבון את כל משכורות 13 שיקבל הבעל בעתיד ולחלקן לשני הצדדים?

עו"ד רינה פוליטי

לילך שלום. ככל באיזון המשאבים נלקחות בחשבון כל הזכויות של מי מהצדדים, לרבות הטבות הזכר והזכויות הצבורות. לא מחלקים משכורת בין צדדים אלא זכויות שנצברות בגין אותה משכורת. לפיכך, תפקידו של האקטואר המחווה את דעתו באשר לאיזון המשאבים שבין הצדדים לקחת בחשבון את כלל הזכויות שנצברו - לרבות הטבות סוציאליות ואחרות, וככל שאלה נכללות במסת הזכויות - הרי שהן תאוזנה. מכל מקום אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות בהצלחה רינה פוליטי, עו"ד