יוסי

רכישת דירה לאחר פרידה

שלום, אני ואשתי נמצאים במהלך גירושין כאשר דירתנו המשותפת נמכרה ונעשתה ביננו חלוקת כספים מסודרת לאחר החזרי משכנתא וחובות. כרגע מתנהל בבימ"ש וויכוח על משמורת וחלוקת כספי פנסיה ומזונות. אני קניתי דירה והבנק ביקש להחתים את אשתי על מסמך שאין לה זכויות בדירה(היות ואנחנו עדיין נשואים). אשתי משתמשת במסמך זה ככלי לניגוח ונסיון סחיטה(מזונות,פנסיה מדור) ולא מוכנה לחתום. שאלתי האם ניתן לקבל מבימ"ש מסמך שאין לאשתי כל זכות בדירה שרכשתי? תודה מראש

עו"ד רינה פוליטי

יוסי שלום ככל שהזכויות ביניכם אוזנו כדין ובהתאם להוראות פסק דין או החלטת בית המשפט, גם אם הדברים נעשו בהסכמה הרי שהדירה שרכשת מתוך הכספים שכבר אוזנו לא תהיה שייכת לאשתך. משאלתך חסרים פרטים רבים, אך ככל הנראה נדרשת על ידי הבנק הממשכן למסמך כזה, ועל כך בוודאי שניתן לפנות לבית המשפט אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות בברכה רינה פוליטי, עו"ד