גילי

זכויות פנסיה אחרי 17 שנות גירושין ו 19 שנות נישואין

שלום! האם אחרי 19 שנות נישואין בהם הבעל התפתח מקצועית ואני גידלתי 5 ילדים, ולא מצויין בהסכם הגירושין- עדיין יש לי זכות לקבל מחצית מהפנסיה שלו בתקופת נישואינו, היום לאחר 17 שנה??

עו"ד רינה פוליטי

גילי שלום בשעה שקיים הסכם גירושין, הרי שיש לבחון את הוראותיו ובהתאם לכך לפעול. ככל שעניין זכויות הפנסיה מוזכר בהסכם הרי שעלייך לפעול בהתאם להוראות ההסכם. לפיכך, עלייך לפנות לעורך דין המבין והעוסק בתחום זה - לרבות בחוק החדש - לחלוקת זכויות פנסיוניות. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. בברכה רינה פוליטי, עו"ד

גילי

תודה רינה. זאת אומרת שאם בהסכם ויתרתי על כל זכויותי, אין מצב לקבל כעת את מחצית הפנסיה?

עו"ד רינה פוליטי

ושוב... אינני יכולה ליתן מענה ענייני מבלי לעיין בהסכם. אך ככלל, ככל שוויתרת על זכויות הפנסיה לא תוכלי לדרוש אותן שוב אלא אם הועלמו ממך ולא ידעת עליהן במהלך חתימתך על ההסכם - וחובת ההוכחה לעניין זה תחול עלייך