שרה

האם כדאי להוון את תשלומי הפנסיה בעת איזון משאבים או שהצד השני יקבל את חלקו מהקופה כל חודש ?

יצאתי לפנסיה ובעלי עדיין ממשיך בעבודתו. אנו עומדים בפני גירושין. אני הרווחתי יותר ממנו. 1.האם כדאי להוון את תשלומי הפנסיה בעת איזון משאבים או שהצד השני יקבל את חלקו מהקופה כל חודש ? 2. אם נתייחס לשיטה שבה יקבל הבעל ( הגרוש) את הפנסיה בכל חודש ולאחר הגירושין הבעל נפטר , חו"ח , האם אני אקבל את הפנסיה המלאה מיום פטירתו ?

רינה פוליטי, עו"ד

שרה שלום בהמשך לשאלתך, הרי שקשה ליתן תשובה עניינית מבלי לשמוע ולקבל פרטים מרחיבים. ואולם ככלל, "בעל המאה הוא בעל הדעה" לאחר יציאת חוק חלוקת זכויות פנסיוניות הרי שבכל מקרה הפנסיות של שני בני הזוג נרשמות - בהתאם לחוות הדעת - על שם כל אחד מכם ובכך את למעשה נפרדת מזכויות השייכות לבעלך. לעניין זה יש גם משמעותם לגיל הצדדים. אשמח לעמוד לצורך הבהרות. בהצלחה רינה פוליטי, עו"ד