תיקתיק

רוב נחוץ לתמא 38 2

נוצר בלבול בין תמא 38 2 לבין חוק פינוי בינוי. מה הרוב הדרוש להסכמות בכל אחת מהאופציות ? האם בתמא 38/2 בבנין שיש 12 דיירים בין 2 ל-3 דיירים מסרבים האם ניתן לתבוע את הסרבן ?

שי אליאב, עו"ד

הרוב הדרוש לפינוי בינוי בבניין עומד על 80% הסכמה מבין בעלי הדירות. בתמ"א 38 תיקון 2 אין מסלול כפייה של דייר סרבן. יחד עם זאת, פסיקה שניתנה לאחרונה קבעה כי במקרים מסויימים ניתן לתבוע את אותו הדייר בנזיקין.

שי

הרוב הוא 65%

עו"ד שי אליאב

תשובה של המגיב שי אינה נכונה ומייצגת אך את כותבה. במסלול של הריסת בניין, נכון למועד כתיבת שורות אלו, נדרשת הסכמה של 100% מבעלי הדירות.

אלי

תמא 38/3 עברה בקריאה ראשונה בכנסת והרוב שיידרש הינו 80%. בימים הקרובים תהיינה קריאה שניה ושלישית. סוף סוף המחוקק מוציא את תמא 38/2 מה"קבר" הרי 100% לעולם לא יהיה, וכמו בפינוי בינוי מעודדים את התוכנית האמיתית ולא עבודה בעיניים 38/1. בהצלחה לכולם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי