יוסי

זכויות על הגג בתמ"א 38

שלום רב האם כבעלי דירת גג יש לנו זכויות עודפות בתמ"א 38? מה נהוג לתת לבעלי דירת הגג? האם יקבלו את הפנטהוז? או דירה בקומה גבוהה יותר?. יום נעים,

עו"ד שי אליאב

בגדול התשובה היא כן. עצם הבעלות על הגג אינה אומרת בהכרח בעלות על זכויות הבניה. התשובה לכך בתקנון הבית המשותף. מאוד תלוי אם מדובר בפרויקט הריסה או חיזוק. התוצאה משתנה בהתאם לפרמטרים לעיל וביחס למיקום הבנין.

פני

האם דירה אחרונה מתחת לגג מקנה זכויות "כל שהם " (בהתיחס לתוכנית ג :חדרי יציאה מתוך הדירה) במקרה של תמ"א הריסה ?. הרי רק דירה זו מתחת לגג יכולה ליישם את תוכנית חדרי יציאה ?.. על אף שאין הסכמת דיירים נראה לי הוגן לתת לדירה אחרונה זכויות כל שהם = זכויות של הרעיון הבלעדי ליישום תוכנית גגות " . או לפחות להקנות לדירה אחרונה אפציית קניית זכויות מהדיירים כאשר יש הסכם של הריסה . אפצייה לקנות 25 מ"ר זכויות בנייה לפני היזם . מה דעתיכם?

יוסי

שלום אוסיף הערה כי בבניין קיים תקנון מצוי. אם קיים זכויות עודפות - מה נהוג לבקש? תודה רבה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי