אליה

סייוג קבלן,ובנית כניסה לבנין מתחת לגובה הרחוב

עו'ד אליאב שלום, בבניין שלנו התחיל ביצוע עבודות תמא 38 ועל השלט מופיע שם של קבלן שמבדיקתי מופיע בפנקס הקבלנים תחת הסיווג ג 1-בבנין שלנו קיים 16 יחידות דיור ויבנו עוד 14 חדשים,בנוסף כל הדירות הישנות יקבלו ממד מעלית לובי כניסה ומרפסת. האם סיווג זה מספיק לעבודות תמא בהיקף שכתבתי בהתייחס למרכיב הכספי המותר לקבלן בעל סיווג שכזה? שאלה נוספת ברשותך,האם מותר לבנות את קומת הכניסה נמוך מגובה הרחוב? בכבוד רב, אליה

עו"ד שי אליאב

שלום רב, זו שאלה שיש להפנות למפקח הבניה או לרשם הקבלנים. מניסיוני דומה כי אין די בסיווג ג1 לעבודה בהיקף שכזה. על פי הנחיות רשם הקבלנים הגישה היא מחמירה שמדובר בפרויקטים מסוג חיזוק. אני מניח שהענין בא לידי ביטוי גם בהסכם שחתמתם עם החברה. תבדקו זאת עם עורך הדין שלכם. לגבי הבניה - גבולות האסור והמותר קיימים בהיתר הבניה. תבקשו מהמפקח שלכם לבדוק זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי