אבי

עסקאות קומבינציה - אחוז מקובל וענייני מיסוי

שלום, יש לי שאלות לגבי עסקאות קומבינציה. הן בעקרון מסחריות אבל אשמח לקבל סדרי גודל כלליים מנסיונך: 1. רציתי לדעת מה אחוז הקומבינציה המקובל לעסקאות קומבינציה באיזור ר"ג ודרום מזרח ת"א? (אחוז ברוטו ואחוז נטו). 2. האם בעסקאות קומבינציה יש נוהג מקובל לעניין אופן חלוקת המיסים בין הצדדים או שהכל עניין למו"מ? 3. האם בעסקת קומבינציה המיסים (היטל השבחה ומס שבח) משולמים לפי המועד המוקדם של המימוש או מכירת הזכויות ליזם, וממועד זה צוברים ריבית והצמדה? תודה!

עו"ד שי אליאב

לגבי אחוזי חלוקה קשה עד בלתי ניתן לענות על שאלה זו. כל עיסקה עומדת בפני עצמה ובהתאם לפרמטרים הספציפיים שלה. גם עניין חלוקת הוצאות כמו מיסים וכיו"ב משפיעים על אחוזי החלוקה. ראוי במצב זה למנות שמאי מטעם הבעלים שיתן תמונת מצב מלאה. נתון למו"מ, ברור שכל הסכמה בענין זה משפיעה על אחוזי הקומבינציה. מיסים - זו שאלה מאוד מורכבת. בקליפת האגוז ניתן לומר שהמועד לתשלום היטל השבחה, ביחס למכירה החלקית ליזם, מתגבש עם החתימה על הסכם הקומבינציה, ואותו דבר לגבי מס שבח (אלא אם העסקה מותנית באישור תב"ע ואז מועד התשלום נדחה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי