פלוני

בעלות משותפת- סרבנים בפרויקט תמ"א 38/2

היי, ברצוני לדעת מה קורה במצב בו בבניין מסוים יש פרויקט תמ"א 38/2 (פינוי בינוי) ולשם השגת הרוב הדרוש (80%) נדרש אישור מדירה המורכבת מ- 3 יורשים, כאשר רק 2 מתוכם מסכימים לביצוע הפרויקט ואילו היורש השלישי מסרב לביצוע הפרויקט. השאלה היא: האם סירובו של היורש השלישי לחתימה על ההסכם גוברת על הסכמתם של שני היורשים האחרים שרוצים את הפרויקט?. במילים אחרות: הפרויקט יכול לצאת לדרך רק אם תושג החתימה של הדירה הנ"ל אך הבעיה היא שיש יורש אחד בדירה שמסרב לביצוע הפרויקט, ואילו שני האחים שלו מצדדים בביצוע הפרויקט. מי גובר במצב כזה?. כמו כן, אשמח אם תפנה אותי לפסיקה בנושא

עו"ד שי אליאב

במצב זה ניתן לעשות אחד מהשנים: הפשוט והמקובל - יתר בעלי הזכויות בבנין תובעים את הסרבן בתביעת סרבנות בפני המפקח על רישום המקרקעין. דרך נוספת - תביעת פירוק שיתוף של שני האחים למול השלישי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי