אלישבע

פינוי בינוי - שטח דירות חדשות

שלום רב, בפרויקט פינוי-בינוי מתוכנן יש 7 סוגי דירות קיימות ביניהן הפרשי שטח של מעל 40%. בתוכניות של הבניינים החדשים של היזם נקבע: לכל דירה יתווסף שטח אחיד של 25 מ"ר +מרפסת ומחסן. יבנו 3 סוגי דירות חדשות על בסיס השטח של שלושת הדירות הגדולות מהשבעה בלבד. שתי החלטות אלה נותנות תיעדוף גדול מאד לבעלי הדירות הקטנות על חשבון תרומת הגדולות. האם מבחינה משפטית ניתן להתנגד לכך. בתודה מראש אהרון

עו"ד שי אליאב

להבדיל מפרויקט תמ"א 38, שם הזכויות די מוגדרות. בפרויקט פינוי ובינוי התכנון הוא די גמיש. עם זאת, ועדות התכנון פיתחו פרקטיקה של הרחבה אחידה של 25 מ"ר + מרפסת. השוויון הצורני הזה, אכן עשוי לפגוע בשוויון המהותי, שכן דירה קטנה באחוזים מקבלת הרבה יותר. במצב זה ניתן להתנגד לתכנית (בתאום עם היזם), כך שיעשה ניסיון ליצור קורלציה בין התמורות. ניתן לגבות ענין זה גם בדוח שמאי הפרויקט - שמאי לפי חוק פינו ובינוי. לאור הפרקטיקה שנוצרה בועדות התכנון - אין ודאות לענין, אך אפשר לנסות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי