קובי

חלוקת דירות בפינוי בינוי

בפרויקט שהולך ונרקם (יש הסכמת דיירים ויש יזם) , אני בעלים של דירת קרקע שהיא כיום הכי מבוקשת בבניין , היזם אומר שהוא שומר לעצמו את דירות הגן (קרקע) וכל דירה תעלה בקומה , ככה שאני יהיה בקומה ראשונה ( הכי פחות מבוקשת) ... האם כך מקובל ? האם אני חייב להסכים?

עו"ד שי אליאב

נושא דירות הקרקע הוא נושא מורכב שתמיד מהווה פתח לבעיה. בעוד שדירת הקרקע היא הדירה במדרג הנמוך ביותר בבנין, בדרך כלל, ברגע שהיא הופכת לדירת גן, היא הופכת לדירת פרימיום. מכאן מתנהלים בדרך כלל דיונים, כמו למשל העלאת קומת הקרקע 2 קומות או יותר, או לחלופין להוסיף תמורה מסויימת כנגד קבלת דירת גן. כך שמדובר בענין שבמו"מ.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי