יוסי

זכויות לנפגעת מחלת מקצוע בת 65

שלום, אמי בת 65, כיום סובלת ממחלת מקצוע ולא יכולה להמשיך בעבודתה. האם היא יכולה לתבוע את ביטוח לאומי לקצבת נכות מעבודה/גמלת פגיעה מעבודה. האם היא זכאית לפיצויי פיטורין בהתפטרות כדין מפוטר? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

יוסי שלום רב., אם היא עדיין עובדת ולא פנסיונרית אזי ביטוח לאומי צריך להחליט ראשית לכל האם מכיר בכך כמחלת מקצוע., לאחר הכרה ניתן לתבוע נכות., באשר לדיני עבודה (זכויות עובד מעביד פיצויי פיטורים) אנא פנה לפרקליט העוסק בתחום.,

יוסי

תודה רבה, האם יש צורך לפנות לרופא תעסוקתי או להגיש את התביעה לביטוח לאומי? עד איזה גיל היא תוכל לקבל קצבת נכות מעבודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

כדאי לפנות גם לזה וגם לזה. אם הקצבה גבוהה מקצבת זקנה אזי תוכל לבחור האם לקבל במקום קצבת הזקנה עד תם תוחלת החיים.,