עדי

תשלום רטרואקטיבי על ימי מחלה בעקבות תאונת עבודה

שלום, חבר שלי עבר תאונת עבודה ב26.5, נגרם לו שבר בעצם הסירה בכף היד. הוא עבר ניתוח ב 18.8. מאז הפציעה ועד היום הוא לא עובד (משלח ידו בעבודה במפעל, עבודה מאוד פיזית) בהנחיית הרופאה המנתחת ורופא תעסוקתי. ביטוח לאומי שילם לו במשך 90 הימים הראשונים אך מאוגוסט פסק מלשלם. הוא הגיש תביעה אליהם לפני כחודש , אך בינתיים את אותם 3 החודשים של מאוגוסט עד אוקטובר הוא לא קיבל משכורות. עכשיו, הביטוח הלאומי שלח מכתב שהם קיבלו את התביעה שלו ותשובה תינתן עד 4 חודשים (!!) . בינתיים, הוא סיכם עם המפעל שינכו ממנו את ימי המחלה שצבר (שזה בערך שתי משכורות) , אבל אם ביטוח לאומי יאשר את התביעה, האם ישלמו לו על כל החודשים האלו רטרו??.. תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

שלום רב., יזמנו לוועדה רפואית שתקבע הנכות., אם תקבע נכות זמנית לכל התקופה שחלפה החל מתום דמי הפגיעה אזי יקבל פיצוי רטרואקטיבי בהתאם לשיעור הנכות שנקבעה גם אם קיבל שכר.,