שיר

בדיקה לגבי זכאות לפיצויים

שלום, סבתא שלי, ילידת פולין, איבדה את אימה, אביה, אחותה ואחיינים שלה בשואה כשהיתה בת 15. ברגע האחרון היא הצליחה לברוח לאיטליה ומשם לקפריסין. האם היא יכולה להיות זכאית לפיצויים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שיר שלום, ראשית הרשי לי לאחל לסבתך בריאות ואריכות ימים. פרט שחסר לי בכדי לתת תשובה מלאה הינו המועדים בהם ברחה סבתך מפולין ולאחר מכן מאיטליה. בהנחה כי מועדים אלה היו בעת מלחמת העולם השנייה, הרי תשובתי: באם סבתך עלתה לישראל לפני חודש אוקטובר 1953, הרי שעל פניו היא זכאית לקבלת תגמולים חודשיים מכח חוק נכי רדיפות הנאצים התשי"ז-1957. כמו כן, היא זכאית לקבלת תגמול חד פעמי מקרן הסיוע של ועידת התביעות, וזאת בהנחה כי עד כה לא קיבלה כל תגמול בגין נרדפותה. בברכה,