בצלאל כספי

זכאות לגלימלה ממשרד האוצר

אני יליד פולין ינואר 1941 עם עלית הנאצים ברחו הורי ואיתי לברית המועצות ושם הסתתרנו, ככל שהצבא הגרמני התקדם בחזית ,כך נאלצנו לחפש מקום מסתור אחר. ובשנת 1945 חזרנו לפולין . ב-1950 עלינו לישראל ומאז הנני גר וחיי בישראל יש לציין שכל בני המשפחה של הורי שלא נמלטו נספו בשואה. מעולם לא הגשתי תביעה. האם אני זכאי לגמלה מהאוצר ? רעייתי נולדה בגטו מוגילב והיתה בת 6 חודשים כשהגטו שוחרר. הגרמנים לא היו מוכנים להכיר בזכותה לרנטה מאחר ועברו רק 9+6 חודשים. ולא 18 כנדרש. הופתעתי לקרוא באחת מתשובותיך (לשרון) שהזכאות היא לעוברים ! האם ניתן לערער ומה עלינו לעשות בתודה רותי (ילדת ספטמבר 1943) ובצלאל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

רותי ובצלאל שלום, לגבי עניינה של רותי- ע"פ המידע שפירטתם בשאלתכם, ובהנחה ואכן היית בגטו במוגילב, הרי שאת זכאית להכרה ממספר מקורות. לגבי עניינו של בצלאל- בהסתמך על הפרטים שמסרת, ייתכן והנך זכאי להכרה מקרן הסיוע של ועידת התביעות, המזכה בתגמול חד פעמי, וזאת בהתאם להחלטה בעניין מינואר האחרון. הנך מוזמן להתקשר למשרדי בכדי לתת פרטים נוספים, בכדי שאוכל לתת לך הערכה טובה יותר לגבי סיכוייך בתביעה ממשרד האוצר הישראלי. בברכת שבת שלום, עו"ד ידיד