יונית

שאלה לגבי קצבת נכי רדיפות הנאצים

עו"ד ידיד שלום רב, אבי ניצול שואה המקבל קצבת נכי רדיפות הנאצים ממשרד האוצר משנת 1990. ברצוני לדעת האם באפשרותו לדרוש את הקצבה רטרואקטיבית מהמועד שהחוק חל בשנת 1957 ועד 1990. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

יונית שלום, התשובה לשאלתך היא לא. יש לכך סיבות מרובות. בפסק דין סטלה ארלזוב קבע השופט העליון אליקים רובינשטיין כי האיזון בין מועד קרות הנזק למועד התשלום בפועל הינו יום הגשת התביע לרשות. עוד אוסיף שהמצב המשפטי גם טרם פסק דין זה לא איפשר במקרה של אביך תשלום נוסף, גם באם הגיש קודם תביעתו. בריאות לאביך.