משה

הרחבת בית במושב

שלום אנו גרים במשק עזר ( רק חלק המגורים שלנוהחלק החקלאי פוצל וניתן לחלק אחר של המשפחה) ישנם כרגע שני בתים בהיתר על המגרש. אנו מעוניינים להרחיב את הבית הקטן ל 200 מ"ר ( התב"ע מאפשרת זאת ) שאלות: האם אנו צריכים לשלם למינהל דני הסכמה או כל תשלום אחר? אם כן האם רק על ההפרש בין 160 מ"ר ל200 מ"ר ( כלומר על 40 מ"ר ) או על כל הגודל הנוסף ( מ110 מ"ר ל 200 מ"ר )? מהו אומדן התשלום? האם על תוספת הבניה אני אמור לשלם למועצה ( שוב על כמה מ"ר ? ) וכמה? תודה רבה.

עו"ד צבי סיגל

משה שלום וברכה, להלן תשובתי לשאלתך: 1. התשלום לרמ"י הוא "דמי היתר" על ההפרש שבין 160 מ"ר לגודל שירצו לבנות. (עד 160 מ"ר ניתן לבנות ללא תשלום נוסף). 2. התשלום הוא לפי מ"ר ומתבסס על שמאות שנותן שמאי של רמ"י. השמאות משתנה מישוב לישוב לפי שווי המקרקעין הספציפי שלו, אך היא אחידה לכל הישוב. 3. תשלום מועצה – לפי כללי התכנון והבניה, לצורך קבלת היתר בניה. צריך לשלם לועדה לתכנון ובניה, אגרות בניה . בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים