ארז

היתר בניה בקיבוץ שיתופי

הי, אנחנו מתכננים לבנות את ביתנו בקיבוץ שיתופי בצפון הארץ, בקיבוץמתוכננות 30 יחידות לבניה ב"קו הכחול של הקיבוץ, כרגע בשלב אישור הקיבוץ לתוואי השטח ותכנון האדריכלות לפני הגשה לאישור הועדה המקומית. הקיבוץ טרם עבר שיוך ולא אימץ את החלטת המנהל מס 751 , והובהר בהסכם ראשוני כי החבר החדש יופנה למנהל כ"מומלץ "מטעמה של האגודה על פי החלטות שיחולו במועד עריכת ההסכם לרבות החלטה 1155 או 1180 או כל החלטות שיבואו במקומות לפי שיקו דעתו הבלעדי של הקיבוץ." שאלתנו - איך אנחנו היום יודעים שהקיבוץ יקבל היתרי בניה ותהליך לא יתקע בדרך כשם שקיבוצים אחרים נתקעו , רובם לפי מיטב הבנתי שאימצו את החלטת 751. מודה לך מאוד על תשובתך כיצד וממי נוכל לקבל תשובה מספקת בעניין .

עו"ד צבי סיגל

ארז שלום השאלה במקום, במיוחד בימים אלה, בהם רשות מקרקעי ישראל אינה מנפיקה היתר בניה. לצערי, התשובה דיי מורכבת. השורה התחתונה היא שאין באפשרותך לדעת האם יינתו היתרי בניה, שכן התהליך כרוך בקבלת החלטות משמעויותיות ע"י חברי הקיבוץ והנהלת הקיבוץ. יחד עם זאת, יש דרכים להגן על זכויותיכם במידה ולא יינתנו היתרי בניה, אך לשם כך יש לעיין בהסכמי הקיבוץ ולנסח הגנות מתאימות. בברכה, עו"ד צבי סיגל

ארז

תודה על התשובה, האם אתם מתעסקים בהגנות האלה למשתכנים ם החדשים? רציתי לציין שאנחנו לא בני קיבוץ אלא תושבים כבר כמה שנים בקיבוץ. האם זה משנה משהו העובדות מול המנהל לכשיגיע היום מול המנהל לשיוך?

מנהל הפורום

ארז שלום, ההתמחות שלי היא ייצוג משתכנים המעוניינים להיקלט לחברות בקיבוץ ולבנות בקיבוץ את ביתם, וייצגתי כבר מאות מועמדים כאלה. תוכל לפנות אלי ישירות בעניין זה. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים